Dette oppdagelsen nådde snart munker i nærliggende klostre, som snart brukte bærene til å lage en primitiv form for drikke som hjalp dem å holde seg våkne under de lange bønneøktene. Så, fra en beskjeden begynnelse i et avsidesliggende høyland, begynte kaffens første kapittel.
Når kaffen hadde etablert seg i Etiopia, krysset den Rødehavet til den arabiske halvøya, spesielt til Jemen. Det var her, i byen Mokha, at kaffe ble ristet og brygget for første gang, en teknikk som skulle definere drikken som vi kjenner den i dag. For arabere ble kaffe kjent som "qahwa", som betyr "som forhindrer søvn" - en passende beskrivelse gitt dens stimulerende effekt.
På 1600-tallet nådde kaffe endelig Europas bredder, først via handelsruter til Venezia, og senere til byer som London, Paris og Wien. I Europa ble kaffe først mottatt med skepsis og ble til og med fordømt som "djevelens drikke" før den fikk pavelig godkjennelse. Men det tok ikke lang tid før kaffe forvandlet kulturen. Kaffehus dukket opp over hele kontinentet, og disse ble sentre for intellektuell diskusjon, kunstnerisk uttrykk og sosialt samvær.
I løpet av 1700-tallet, med europeisk kolonialisering, ble kaffedyrking introdusert til nye regioner, spesielt i Sør-Amerika. Brasil, Colombia og mange andre nasjoner ble snart kjernen i kaffeproduksjonen, og resten, som de sier, er historie.
Kaffens reise fra Etiopias høyland til koppene våre i dag er en fortelling om oppdagelse, innovasjon og kulturell utveksling. Det er en reise som fortsetter å utvikle seg og som binder oss sammen i en felles, global kjærlighet for denne drikken.
Les mer...Vis mindre...